Vanliga frågor Här har vi samlat de vanligaste frågorna våra kunder har kring K2 Vitamin.

Vilken K2 vitamin källa används i produkten?

K2 Vitamin innehåller MenaQ 7 – ett 100% naturlig K2 vitamin av hög kvalitet.

 

Kan vitamin K2 orsaka biverkningar?

Det finns inga kända biverkningar som förknippas med användning av vitamin K2.

 

Kan du ta en överdos av vitamin K2?

K2 vitamin finns naturligt i maträtten natto – som stora delar av befolkningen i Japan äter dagligen. I en måltid natto få man i sig milligram doser av vitamin K2, dvs 100-1000 gånger mer vitamin K2 än vi rekommenderar att du använder dagligen genom vårt kosttillskott . Den del av vitamin K2 eller vitamin K1 kroppen inte behöver, kommer inte att göra någon skada.

 

Kan jag använda K2 Vitamin produkten när jag använder vitamin D3 tillskott?

Det är tryggt att använda D vitamin upp till 100 µg / dag. K2 Vitamin innehåller 40 μg D3 så med rekommenderad dagsdos är det inget problem att kombinera med andra D vitamin tillskott upp till 100 µg / dag.

 

Vad är åldersgränsen för användning av vitamin K2?

K2 Vitamin kan användas av alla vuxna. Det finns inga specifika studier med dagligt intag av vitamin K2 under graviditet. Det finns inga belägg för att vitamin K2 är skadligt under graviditet, men vi har inte studier som specifikt kan bekräfta detta. K vitamin är så säkert att man vid tester inte har kunnat nå någon skadlig dos.

 

Hur fungerar K2 Vitamin?

K2 är en viktig lagkamrat till D vitamin. D vitamin producerar två benproteiner i kroppen som är mycket viktiga för benbyggningen. Dessa proteiner är beroende av vitamin K2 . Det vill säga, de aktiveras (slås på) av K2 vitamin. Utan K2 närvarande kan inte vitamin D transportera den optimala mängden kalcium till skelettet.

 

Kan vitamin K2 används av personer med antikoagulationsbehandling?

För att förhindra förträngningar av blodkärlen använder många människor blodförtunnande mediciner – “antikoagulerande läkemedel.” Dessa är receptbelagda läkemedel som endast får skrivas ut av en läkare.

Personer som använder blodförtunnande medel, varav warfarin (som är K2 antagonist) är det vanligaste och ofta säljs under namnet Waran, går regelbundet till läkare för att kontrollera om de har rätt dos av warfarin. Maten man äter, personens leverfunktion och andra fysiologiska förhållanden gör att effekten av warfarin kan variera. Om man tar andra läkemedel kan dessa påverka varandra (interaktioner), andra läkemedel kan göra att vecko behovet av warfarin kan variera. En person som använder warfarin, och börjar med vitamin K2 kan finna att han eller hon behöver samma, en ökad eller minskad veckodos warfarin för att bibehålla den ideala “förtunningsgraden” av blodet. Det innebär att alla som använder warfarin bör tala med sin läkare och säkerställa adekvat regelbunden kontroll av warfarinets effekter innan man börjar med vitamin K2, samt under tiden man använder K2 vitamin.

Idag finns det många alternativ till warfarin som antikoagulantia. Gemensamt för dessa; till exempel acetylsalicylsyra som Magnecyl, som hämmar trombocytaggregationen och andra antikoagulantia är att regelbunden användning av vitamin K2 inte påverkar läkemedelens inverkan på koagulationen. Följaktligen kan alla dessa läkemedel användas samtidigt som användning av vitamin K2.

I korthet innebär det att vi för närvarande vet att vitamin K2 och warfarin påverkar koagulationssystemet via samma mekanismer. Den som använder läkemedel med warfarin skall prata med sin läkare och informera om att han/hon använder vitamin K2 eller funderar på att börja med vitamin K2 produkter. Regelbunden användning av alla andra antikoagulationsprodukter är möjligt att kombineras med användning av vitamin K2. I samtliga fall rekommenderar vi dock alltid att informera sin läkare om att man har valt att använda vitamin K2.

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy