Resor, träning och odling är livet för Anne-Mari

Publicerad: 23-06-2017

Anne-Mari Valenti är hemmaodlaren som alltid har egna färska grönsaker på middagsbordet.

– Jag och min man är mycket intresserade av hälsosam kost. För mig är det sedan flera år dessutom självklart att komplettera med K2 Vitamin, säger hon.

Anne-Mari växte upp på ön Söröya utanför Hammerfest längst uppe i Nordnorge. Som ett av tolv syskon fick hon tidigt börja arbeta för att tjäna pengar.

– Jag åkte runt på bondgårdar och hässja hö, man fick ta de jobb som fanns. Men det var en härlig tid, berättar hon.

Amore – den stora kärleken

Eftersom hon hade släkt i Stockholm kom hon som 19-åring till Sverige, för att jobba på Atlas Copco. Där mötte hon kärleken direkt. Hon blev nämligen blixtförälskad i en italienare som fått jobb i Sverige.

– Jag kom in i verkstaden och fick syn på ett huvud som stack upp bakom maskinerna. Det var Rolando och jag tänkte bara en tanke, honom ska jag gifta mig med!

Så blev det. 50 år senare är de fortfarande gifta, och bosatta i Stockholmsförorten  Gustavsberg.

Håller igång trots att det ibland tar emot

Anne-Mari som i dag är 71 år är van vid ett aktivt och händelserikt liv. Under nästan 30 år arbetade hon hos Vingresor och reste mycket till andra länder. Hon har alltid gillat sport och motion och har flera gånger sprungit bland annat Lidingöloppet och Tjejmilen.

Jag läste om K2 Vitamin i en norsk tidning för många år sedan och blev intresserad av att prova

– Jag älskar att träna. Men tyvärr har jag också haft lite otur. Jag har inte alltid haft förutsättningarna för att kunna träna.

Stavgång har dock fungerat bra på senare år. I kombination med vällagad och varierad mat så vill hon verkligen rekommendera K2 Vitamin som ett komplement.

Full fart året runt för Anne-Mari

K2 Vitamin innehåller vitaminerna K och D, som båda bidrar till att upprätthålla normal benbyggnad, och som kan spela en viktig roll i förnyelsen av benmassa.

– Jag läste om K2 Vitamin i en norsk tidning för många år sedan och blev intresserad av att prova. Det är jag glad för! Min livsstil gör nu att jag kan fortsätta hålla igång med stavgång och vara ute i trädgården och jobba. Vi brukar också åka utomlands några månader under vintern, och då behöver man vara pigg.

Odlar grönsaker som blir middag

Under den gångna våren var dock oturen framme igen, och Anne-Mari föll nedför en trapp.

K2 Vitamin hjälper till att bibehålla normalt skelett

– Jag fick en fraktur på bäckenet. Läkarna var mycket förvånade att jag klarat mig utan att bryta lårbenet, vilket hade varit en ännu värre olycka. Nu tränar jag för fullt med kryckor och rullator och är helt övertygad om att jag snart kommer att bli helt bra igen, säger hon.

Anne-Mari är mycket medveten om att K2 Vitamin hjälper till att bibehålla normalt skelett och har inte en tanke på att sluta med kosttillskottet.

– Vi lagar all mat från grunden själva. Ofta använder vi squash, baljväxter, kål, sallad, lök och annat gott från vår egen trädgård. Bakar gör jag också, helst filmjölkslimpor.

På väg tillbaka till Söröya

Den livsglada Anne-Mari och hennes Rolando har två söner som är bosatta i Norge, och fem barnbarn.

– Önskar bara att de bodde närmare så vi kunde träffas mer. De hälsar på oss och vi åker till Norge ibland. Nu ser jag fram emot en resa till min barndoms ö Söröya. Den här gången får jag nog faktiskt släpa med mig kryckorna också, avslutar hon med ett litet fniss.

Gör som Anne-Mari, lev varje dag, le varje dag, använd varje dag aktivt!

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy