Möt Kaare – en adopterad Siouxindian från Bergen

Publicerad: 16-11-2015

Kaare Vassenden (68) bor i Lille Lungegårdsvann mitt i centrum i Bergen. Han är en äkta ”Bergare” men i sinnet är han en fullblodsindian. Nu tillbringar han mycket tid till att stödja Siouxindianerna i South Dakota i USA genom sin egen organisation Cante Waste Oyate, som betyder godhjärtade människor.

Kaare har varit fascinerad av indianerna ända sedan han var en liten pojke, men det var inte förrän i vuxen ålder som intresset tog fart. Hans enorma engagemang för indianerna – han har också skrivit en bok och gjort 14 dokumentärer om dem – har gjort att han adopterades av Siouxfamiljen och tilldelades namnet Brave Horse. Kaare kan indianreservatet i South Dakota så bra att han upprepade gånger har fått guida turister.

Hemma i Bergen sysslar Kaare med fastigheter men som pensionär är takten betydligt långsammare än tidigare.

Upptäckte K2-vitamin i Kanada

För drygt ett år sedan var Kaare och hans fru på semester i Kanada. Där köpte de ett stort lager K2 vitamin på apoteket – tillräckligt för dem båda i ett helt år. Kaare har tidigare haft ett par utbuktningar, så nu använder han K2-vitamin för att hålla blodådrorna rena och fina. Hans fru har kämpat med en öm axel efter att ha arbetat många år inom sjukvården med en hel del tunga lyft.

Han tackar K2 vitamin för att han klarar av att motionera regelbundet på gymmet

– Det var min fru som föreslog att vi skulle testa med K2 vitamin, säger han.

Efter att de kom hem från Kanada och lagret med K2 minskat, såg de en annons för MenaQ7 K2 Vitamin på webben och beslutade sig för att prova. Något de inte ångrar i dag.

Upptagna med att vara aktiva

Kaare kämpar också med diskbråck i ryggen men han tackar K2 vitamin för att han klarar av att motionera regelbundet på gymmet. De är båda angelägna om att hålla sig i form och gillar att vara aktiva.

– Jag märker att jag går mycket lättare och att jag är mindre stel sedan jag började med K2-vitamin, säger Kaare.

Han tror att K2 vitamin är relevant för alla.

Vill öppna museum

Kaare har länge haft planer på att öppna ett indianmuseum. Rekvisita och bruksföremål har han tillräckligt många. Han kan också förklara vad föremålen betyder och var, hur och varför de görs.

Håller kontakten med Siouxfamiljen

Även om det är länge sedan Kaare gjorde en resa till sin indianfamilj i USA, så håller han regelbunden kontakt via e-post och Facebook.

Kaares organisation Cante Waste Oyates till stöd för indierna är en ideell icke vinstdrivande opolitisk organisation. Allt de samlar in, bland annat genom försäljning av föremål och småbelopp från Gräsrotsandelen av norska Tipping i Hamar (motsvarigheten till Svenska Spel), går till ändamålet.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy