Leon håller sig frisk med jakt och blommor

Publicerad: 19-04-2017

Kärleken till den svenska naturen fick Leon Schiesewitz att lämna Köpenhamn. I dag njuter han av jakt och fiske och sina många blommor på gården i Småland.

– För mig är det viktigt att kunna vara ute i skog och mark. K2 Vitamin är ett komplement som hjälper mig att hålla ångan uppe, säger Leon.

Som ambulansförare i Köpenhamn var Leon Schiesewitz långt borta från det som betyder mest för honom, nämligen naturen.

K2 Vitamin är ett komplement som hjälper mig att hålla ångan uppe

Han var därför ofta på jakt- och fiskeresor i Sverige och blev allt mer förtjust i svensk natur. Till slut arrenderade han lite mark i trakten av Eksjö på småländska höglandet. Och när han väl börjat tillbringa tid där, blev det allt svårare att åka tillbaka till Köpenhamn.

– Jag tycker att det är så rent och snyggt i den svenska skogen, jag njuter av att bara få vara i den. Sedan bildade jag också familj här och blev bofast. I mer än 20 år har jag också arbetat som vårdare på ett ungdomsfängelse här, berättar Leon som i dag är 60 år.

Jagar gärna ihop med dottern

Så från att ha varit tänkt som ett litet andningshål, blev Småland hans hem. I dag bor han för sig själv igen, på en en gård i byn Ydre i närheten av Eksjö, men han har mycket bra kontakt med den nu 20-åriga dottern Kim.

– Det är väldigt roligt att hon också blivit intresserad av natur och att hon vill jaga tillsammans med mig. Vi har mycket kul ihop!

Polisen i Småland tar ibland också hjälp av Leon när det gäller att spåra trafikskadat vilt. Då rycker Leon ut i skog och mark med sin vorsteh. Som den friluftsmänniska Leon är får han regelbundet gott om motion, vilket han tycker är grunden för hälsan.

Ärtor och bönor högt på önskelistan

I flera år har Leon också kompletterat en allsidig kost, han älskar rätter med ärtor, bönor och broccoli, med K2 Vitamin.

– Det var en kompis som tipsade mig om det, och det har jag inte ångrat. Jag gör vad jag kan för att kroppen ska vara i trim för långa skogsturer, och kompletterande vitaminer är ingen nackdel, säger Leon.

För den som vill fortsätta leva ett aktivt liv kan vitaminerna K och D vara till hjälp. Till exempel bidrar vitamin K till att upprätthålla normal benbyggnad och normal blodkoagulation, medan vitamin D bidrar till att stödja normal muskelfunktion.

Den äventyrlige dansken älskar blommor

I sitt liv har Leon varit äventyrligt lagd och både hoppat fallskärm och hållit på med dykning.  Idag är jakten och fisket de stora äventyren. Ett annat av Leons största intressen är blommor. Han berättar att han har “hur många som helst”, både inne och ute. Allra mest förtjust är han i rosa blommor, inte minst pelargoner.

– Det finns nog de som tycker att det här intresset är mest för kvinnor. Det tycker inte jag. Jag tycker det är helt underbart med många vackra blommor. Dem ägnar jag mycket tid åt, och de får mig att må bra, säger Leon.

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy