Clary-Ann har hittat receptet på hälsa

Publicerad: 03-07-2017

Clary-Ann Glandberger har valt bort vitt mjöl och vitt socker, är inspirerad av LCHF-dieten och tar varje dag två rejäla promenader med hunden Kenzi. Dessutom äter hon sedan tio år en kapsel K2 Vitamin varje dag.

Clary-Ann Glandberger växte upp på vackra Eckerö som är en del av Åland. Hon berättar med stolthet i rösten att hon är en riktig åländska, även om hon sedan mer än 40 år tillbaka är bosatt i Sverige.

Givande arbete på hospice

Som mamma till fem barn har hon ägnat en hel del tid åt hem och familj, men Clary-Ann har också arbetat inom vården.

– Vi har bott i Nyköping, Orsa och sedan 30 år i Uppsala. Av mina anställningar inom vården var åren när jag arbetade på hospice nog de bästa och mest givande. Enda nackdelen med sjukvården är att det kan vara ett ganska tungt jobb. Själv vet jag tyvärr att jag använde skor som inte var så bra för lederna, säger hon.

Gäller att vara tuff

I dag är hon en pigg 75-åring som bor med sin man Börje i en villa i Storvreta, utanför Uppsala.

Hennes stora intresse är hundar. Familjen har haft många hundar, men just nu är det valpen Kenzi av rasen mellanschnauzer som är hennes ögonsten. När den förra hunden som hette Kompis dog, så blev det en svår sorg.

– Hundar är en stor glädje. Det värsta är att skiljas från dem. Men nu har jag fullt upp med att få lite fason på den här valpen. Det gäller att vara tuff och hård, en mellanschnauzer försöker ta herraväldet om den kan, säger Clary-Ann.

Noga med kost och motion

Motion och särskilt hundpromenader är en viktig del av hennes liv. Varje dag går hon med sina stavar två promenader om vardera tre kilometer. För att kunna röra sig obehindrat har hon Kenzi kopplat till ett band i midjan.

De många promenaderna tror hon gör att hon håller sig pigg och frisk. Dessutom äter hon K2 Vitamin varje dag. K2 Vitamin är ett komplement som hjälper till att bibehålla normal benstomme.

– Jag är också noga med vad jag äter. Vitt mjöl och vitt socker anser jag vara rena giftet. Jag äter inte enligt LCHF-metoden till 100 procent, men skriv gärna att jag är väldigt inspirerad av Annika Dahlqvist som står bakom den. Jag undviker bröd och mycket kolhydrater, men fett, smör och kallpressade olivoljor äter jag gärna för att det är nyttigt, säger Clary-Ann.

Semestrar på Åland

Den här livsstilen gör att Clary-Ann håller sig aktiv och kan ta vara på livet. Det faktum att hon har inte mindre än 16 fantastiska barnbarn att “hålla ögonen på” är också ett av hennes stora glädjeämnen.

– Och så vill jag åka tillbaka till Åland någon gång om året, avslutar den pigga åländskan.

Clary-Ann har hittat sitt recept för att må bra. Hennes grundstenar är daglig motion och att äta det hon mår bra av, samt att inte glömma kosttillskottet K2 Vitamin.

Har du hittat ditt recept? Gör som Clary-Ann, tänk på motion, kost och K2 Vitamin!

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy