89-åriga Lena lever för silversmide och konserter

Publicerad: 05-09-2017
89-åriga silversmeden Lena Mellander i Göteborg håller formen genom att gå i trappor, äta massor med grönsaker och ta K2 Vitamin varje dag. – Jag känner mig hur pigg som helst och behöver inte ens städhjälp, säger hon.

Lena Mellander har levt ett innehållsrikt och spännande liv. Hon har ett glasklart minne och är en god berättare, så ett samtal med henne blir inte tråkigt en enda sekund.

– Men just i dag får jag medge att jag är lite trött. Jag var på en helt fantastisk fest för en 100-årig kompis i går, säger hon och skrattar när vi samtalar.

Själv fyller hon 90 år i september och kan se tillbaka på ett liv som innehållit både glädje och sorg.

Satsade på silver

Hon växte upp vid St:Eriksplan mitt i Stockholm. Pappan var en eftertraktad kirurg och det ledde till att familj

en flyttade runt i landet, innan bopålarna slogs ner i Göteborg.

Lenas högsta dröm var att utbilda sig till arkitekt, men betygen i matte och fysik räckte inte. I stället började hon utbilda sig inom konsthantverk och sysslade med både keramik och silversmide, innan hon specialiserade sig på det sistnämnda.

Lena Mellanger, 89 år

– Jag var lyckligt lottad och kunde ha min verkstad hemma i källaren. Och det var min enda chans att jobba som silversmed, eftersom jag behövde sköta min ena dotter som hade en förlossningsskada, berättar Lena.

Går på konserter med dottern

Att förlora sin dotter i sviterna av en operation blev en kämpig sak att gå igenom. Men Lena har försökt att ta vara på livets glädjeämnen och gå vidare. Det har gått bra inte minst tack vare den andra dottern Josefine. Deras stora gemensamma intresse är all form av kultur och särskilt musik, det går aldrig lång tid mellan deras konsertbesök tillsammans.

Det var också dottern som tipsade Lena om K2 Vitamin.

– Min dotter hade läst om produkten K2 Vitamin Infinity och dess goda egenskaper att stödja normalt skelett och normal muskelfunktion . Hon tyckte jag skulle prova K2 Vitamin Infinity, och självklart lyder jag min kloka dotter. Jag har verkligen inte ångrat mig, mina värden är i dag jättebra, säger Lena.

K2 Vitamin innehåller både vitamin K och vitamin D. Vitamin D bidrar till att stödja normal muskelfunktion och vitamin K bidrar till normal blodkoagulation. Lena använder K2 Vitamin som ett komplement till daglig motion och sund kost!

Lagar mat i micron

– Daglig motion för mig är att skutta upp och ner för trapporna i vårt hus, jag har ju min verkstad i källaren. Sund kost förespråkar jag också, lagar i stort sett allt själv, säger Lena som är änka sedan maken dog för något år sedan.

En bit färsk fisk, en skvätt vitt vin och persilja är exempel på en rätt hon tillagar snabbt i micron.

– Jag äter också mycket råa grönsaker, de kan man köra en kort stund i micron så de mjuknar.

Den goda hälsan gör att Lena gärna tillbringar tid i familjens sommarställe där hon träffar barn och barnbarn. Annars målar hon akvareller och läser just nu mängder av politiska biografier. Nu är hon uppslukad av Winston Churchills liv och leverne.

Vardagsmotion, hälsosam kost och K2 Vitamin – se där, en trio som passar bra ihop.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy