70-åriga Bibbi är frivillig husmor hos barnfamiljer

Publicerad: 04-12-2017
Bibbi Edebrant Johansson har levt ett aktivt liv och alltid ställt upp för andra. Vid 70-års ålder hoppar hon in som “husmor” hemma hos två barnfamiljer. – De behöver hjälp med livspusslet och jag har tid. Själv håller jag mig i form med träningspass på gymmet, bra kost och K2 Vitamin, säger Bibbi.

Bibbi Edebrant Johansson växte upp utanför Sundsvall i en familj där musiken var med från första stund. Redan som fyraåring fick hon sitt första instrument, en cittra, som hon lärde sig spela på. Snart kunde hon hantera även gitarr och piano.

– Jag har alltid älskat musik och dans. Det har aldrig gett mig ära och berömmelse, men istället stor glädje hela livet, säger hon.

Nyfiken på livet

Under hela livet har hon varit verksam inom kristen verksamhet och arbetat både som församlingsassistent och ledare för konfirmander och i söndagsskola.

Särskilt starka minnen har hon från allt ideellt arbete med exempelvis julfirande för missbrukare och arrangemang av bokkaféer.

Hon har också arbetat som engelsklärare och som inredare på ett hotell. Under nio år i Eskilstuna var hon också uthyrare av bostäder.

– Man kan säga att jag varit nyfiken på det mesta!

Blir mer rörlig med åren

I dag låter hon pigg som en mört när hon berättar om sitt liv som pensionär. Två eller tre pass hos Friskis & Svettis i veckan försöker hon hinna med. Hälsosam kost med mycket grönt och en daglig dos av K2 Vitamin är viktigt för henne.

K2 Vitamin Infinity innehåller K vitamin som hjälper till att behålla normal benbyggnad och D vitamin som stödjer normal muskelfunktion.

– När jag var yngre kände jag mig stelare på morgonen än jag gör i dag, jag tyckte det var jobbig att böja mig, så jag är glad att det går åt rätt håll ju äldre jag blir, skrattar Bibbi.

Engagerad singelkvinna

Numera så lever hon singellivet och har bosatt sig i barndomshemmet. Men hon är allt annat än ensam. Förutom barn, barnbarn, släkt och vänner som hon gärna umgås med så engagerar hon sig i att stötta två barnfamiljer.

– Jag tvättar, stryker, städar och bakar och gör sånt som de inte hinner. Ibland kan jag vara på plats och ta hand om barnen på eftermiddagarna. Man kan nästan säga att jag fått två nya familjer tack vare det här, och jag tycker om att få se hur barnen växer och utvecklas. Som gammal husmor kan jag de här sysslorna, så det är inte så märkvärdigt, säger hon.

Säkert är nog i alla fall att det är uppskattat av de båda familjerna.

Jobbar på härbärge

Helt nytt för Bibbi är att hon också tagit en deltidstjänst på ett härbärge för hemlösa. Där kommer
hon att arbeta kvällar och nätter.

– Jag trivs när jag håller igång och gör saker. Men när jag har tid för mig själv roar jag mig med dans, bio och teater, berättar Bibbi.

Att vara snäll och vänlig och hjälpa andra, är viktigt för att hon ska må bra. God och näringsrik mat (gärna fläsklägg och rotmos!) samt K2 Vitamin, tipsar hon också om som en självklar del i vardagen.

– Jag får se till att sköta mig. Jag har ju också en egen gård att ta hand om med gräsklippning, snöskottning och allt annat, avslutar hon med ett litet fniss.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy