K vitamin förekommer i två naturliga former
Vitamin K1 (fyllokinon) produceras av växter och alger och finns i gröna grönsaker, särskilt bladgrönsaker.
Vitamin K2 (Menakinon) produceras av olika bakterier och finns i fermenterade ostar, vissa mejeriprodukter och andra fermenterade livsmedel. Den maträtt som innehåller mest vitamin K2 är den japanska maträtten Natto . Den största källan till K2 vitamin i svensk kost är mögelostar, surströmming och lever.
Egenskaper
Vitamin K är viktigt för blodkoagulationen (blodet levrar sig) och bidrar till att upprätthålla en normal benstomme.
Vitamin K2 aktiverar två viktiga proteiner i kroppen; Osteocalcin, vilket bidrar till att bibehålla en normal benstomme genom att öka tillförseln av kalcium till skelettet.
Ingredienser:
Linfröolja
Menakinon-7 ( vitamin K2 som MenaQ7® ),
kolekalciferol (vitamin D3)
Kapsel: Gelatin (från nöt), fuktighetsbevarande medel (glycerol), färgämne (järnoxider och järnhydroxider).
1 kapsel innehåller:
Vitamin K2: 200 μg (267% av DRI)
Vitamin D3 40 μg (800% av DRI)
Förvaras i rumstemperatur.
Förvaras oåtkomligt för barn.
Personer som använder blodförtunnande läkemedel skall konsultera en läkare före användning av K2 Vitamin.
Rekommenderad dosering:
1 kapsel dagligen
Vår K2 Vitamin innehåller MenaQ7® – ett 100% naturligt vitamin K2 av hög kvalité som produceras av NattoPharma ASA, ett norskt börsnoterat bioteknikföretag.
För att kalcium bäst skall bindas till vårt skelett är kroppen beroende av ett samspel mellan vitamin K2 och vitamin D. Förutom K2, har vi därför lagt till 10 μg D3 i produkten enligt hälsomyndigheternas dagligt rekommenderade intag.
Blandningsbasen för K2-vitamin består av linfröolja. Kapseln består av gelatin från nötkreatur och svart-och röd järnoxid, som båda är naturliga färgämnen.
Rekommenderat intag bör ej överskridas.
Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.