Tar du hand om ditt skelett?

Publicerad: 24-01-2017
Eftersom vi inte kan se vårt skelett på utsidan, tänker vi inte alltid på vad viktigt det är att ta hand om och vårda insidan. Men skelettet är kroppens bärande ramverk och måste vårdas så att det inte förfaller.

En av skelettets viktigaste byggstenar är mineralet kalcium och för skandinaver är mejeriprodukter den viktigaste källan till kalcium. Men trots att vi är ett ostätande och mjölkdrickande folk, är det ändå viktigt att vi rör på oss och belastar skelettet för att behålla en normal benstomme hela livet.

En av skelettets viktigaste byggstenar är mineralet kalcium

Vitamin D reglerar nämligen upptaget av kalcium i tarmen och är därför viktig för att kroppen skall ta upp mineralet ur kosten. Vitaminet är inte enbart viktigt för att bidra till att  upprätthålla ett normalt skelett så länge som möjligt, utan spelar även en viktigt roll för både muskler och immunsystem.

Skelettet bryts ner och byggs upp

Skelettet är långt ifrån “dött”, det består av levande vävnad som  kontinuerligt bryts ner och byggs upp med hjälp av två viktiga celltyper, osteoklaster och osteoblaster. Osteoklaster bryter ned benvävnad och osteoblaster bygger upp igen till en motståndskraftig struktur. Under uppbyggnaden av benvävnaden bildas proteinet osteocalcin. Det proteinet bildas av D vitamin och aktiveras av K2 vitamin – ett samspel som gör att kalciumet lättare hamnar i skelettet där det hör hemma.

Vet du att det tar tio år innan denna process gått igenom hela skelettet så många gånger att hela skelettet är helt uppbyggt på nytt? Vill man göra det man kan för att bidra till en normal benbyggnad, kan man  se till att få i sig tillräckliga mängder av kalcium och vitaminerna D och K2.  Dessa vitaminer kan du få i dig genom att äta kosttillskottet  K2 Vitamin som innehåller både K och D vitamin.

Vad påverkar din benhälsa?

Det är viktigt att komma ihåg att det är flera olika faktorer som påverkar benhälsan, det är fysisk aktivitet, genetik och rätt näringsämnen som är viktigast. Arv och genetik kan du naturligtvis inte ändra på, men både vad du äter och din aktivitetsnivå är några faktorer du själv kan påverka och göra goda val för att grundlägga en god benhälsa nu och i framtiden. Nu vet du också varför K2 Vitamin kan spela en roll i förnyelsen av din benmassa. I en kapsel får du inte bara K2 vitamin utan också D vitamin – en kombination som bland annat kan bidra till att upprätthålla en normal benbyggnad.

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy