K2 Vitamin vald till årets bästa kosttillskott i USA

Publicerad: 15-05-2015
K2-vitamin på toppen bland över 200 ingredienser som var nominerade till den prestigefyllda tävlingen NutrAwards i USA.

Under NutrAwards 2015, hälsokost och kosttillskott branschens “Oscars” i USA, gick K2 Vitamin högst upp i topp, när den viktigaste ingrediensen MenaQ7® utsågs till bästa funktionella ingrediens i den prestigefyllda tävlingen.

I år var över 200 ingredienser nominerade för NutAwards men bara fyra av dem kom till final

Den årliga prisutdelningen hölls i samband med mässan Engredea Natural Products Expo West som i år arrangerades under perioden 4 – 8 mars i Anaheim, Kalifornien. Mässan som nu arrangerats i 35 år i rad, är världens största i sitt slag – och är den årliga höjdpunkten för alla som arbetar med hälsokost och kosttillskott. Vare sig det gäller tillverkare av ingredienser, förpackningar, ny teknik eller utrustning för den växande industrin.

Strikta regler för produkter

För att överhuvudtaget kunna bli nominerad till NutrAwards måste potentiella kandidater ta sig igenom ett smalt nålsöga. Produkterna måste vara vetenskapligt dokumenterade på ett objektivt sätt. Tillverkarna måste också visa upp ordentligt dokumenterade hälsoeffekter av produkten, och visa att det finns en marknad för produkten. Dessutom skall produktkandidaten bidra till att öka trovärdigheten för kosttillskott samt för branschen som helhet.

I år var över 200 ingredienser nominerade för NutrAwards men bara fyra av dem kom till final. Huvudingrediensen i K2 Vitamin, MenaQ7®, blev vinnare med mer än dubbelt så många röster som produkten som kom på andra plats. Vinsten kom inte utan anledning.

K vitamin har också fått ett Nobelpris

Långt tillbaka, 1929 upptäckte den danska professorn Henrik Damm K-vitamin, som han senare fick Nobelpriset i medicin för. Han visade i sin forskning att vitamin K var viktigt för att få blodet att koagulera. Nu, mer än 70 år senare får tusentals svenskar en bättre livskvalitet på grund av vitaminet, som är betydligt mindre känd än sina släktingar A, C, D och E-vitaminer.

K2-vitamin i livsmedel

K2-vitamin förekommer i naturligt i vissa livsmedel, men det är i mat de flesta av oss inte äter dagligen. Vitaminet finns i fermenterade livsmedel såsom vissa typer av ost, rå kyckling lever och den japanska maträtten natto (källa: Livsmedelsverket). Många väljer därför att ta K2 Vitamin som kosttillskott i kapselform i stället.

Genom att ta den rekommenderade dosen av 1 kapsel varje dag i kombination med en aktiv livsstil och en hälsosam kost, ger du din kropp den bästa utgångspunkten för många år framåt.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy