Ge blodet fritt flyt i kroppens eget transportnät

Publicerad: 15-05-2015
Vår kropp är som ett schweiziskt urverk - en finstämd maskin där alla delar och alla små mekanismer hjälper till att hålla oss vid liv. Men utan en jämn tillförsel av blod blir det stopp. Blodomloppet är därför oerhört viktigt.

Om man lägger alla blodkärlen i kroppen hos en vuxen person efter varandra, både vener, artärer och kapillärer, utgör de totalt 160 000 kilometer. Det motsvarar fyra varv runt jorden, och vi är beroende av dem alla tillsammans.

Totalt består vi av ungefär 75 biljoner celler varav de röda blodkropparna är den största cellgruppen. Så hur är det fysiskt möjligt att rymma så många ådror i en och samma kropp? När de dessutom ständigt pumpar runt cirka fem liter blod, visar det på ett mycket komplext och omfattande nätverk av oblat tunna ådror som sträcker sig från tårna till topplocket.

K2 Vitamin innehåller D vitamin som bidrar till normalt upptag och utnyttjande av kalcium

De tunnaste ådrorna, kapillärerna, är på de tunnaste ställena bara 0,001 millimeter i diameter – vilket motsvarar diametern av en enda röd blodkropp.

Transporterar näring till kroppens vägnät

Oavsett hur vi ser ut, vilka gener vi föds med och vilken typ av personlighet vi har, det är en sak som är säker. På cellnivå, är vi ganska lika. Totalt består vi av ungefär 75 biljoner celler och de röda blodkropparna är den största cellgruppen med sina 25 biljoner. Deras jobb består i att transportera syre och näringsämnen till alla andra celler, vilket de gör genom kroppens många transportvägar – blodådrorna.

Men på samma sätt som vi vårdar landets vägar, måste vi även vårda kroppens eget vägnät. Det är viktigt med fysisk aktivitet, samt att äta en varierad och balanserad kost.  Många väljer även att ta K2 Vitamin som ett tillskott. K2 Vitamin innehåller D vitamin som bidrar till normalt upptag och utnyttjande av kalcium, samt bidrar till normala kalciumnivåer i blodet.

K2 Vitamin med K vitamin, som tillsammans med vitamin D är två goda partners när det gäller att transportera kalcium från blodkärlen in i skelettet. Vitamin K bidrar till att upprätthålla en normal och benstomme och tillsammans med vitamin D  normala kalciumnivåer i blodet.

Känd för sina goda egenskaper

Även om du kanske inte har hört så mycket om K2 vitamin tidigare, så har vitaminet i decennier varit känt i forskarkretsar. I sin naturliga form produceras K2 av bakterier i tjocktarmen, och av livsmedel som innehåller vitamin K2, till exempel mögelostar, kycklinglever och den japanska maträtten natto som består av jästa sojabönor (källa: Livsmedelsverket).

Många svenskar tycker att det kan vara svårt att införa jästa bönor, lever och ädelost i sin dagliga kost, då kan man istället få i sig vitaminet via kosttillskottet K2 Vitamin. Genom att ta en kapsel dagligen ger du din kropp en bra utgångspunkt för att få både vitamin K2 och vitamin D.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy