Därför är det bra att ta K2 Vitamin

Publicerad: 08-04-2016
Vi skandinaver konsumerar mycket mejeriprodukter som är kalciumrika. K2 Vitamin innehåller D vitamin som bidrar till normalt upptag av kalcium. Fler och fler får upp ögonen för K och D vitamin som bidrar till att bibehålla normal benstomme.

Skandinaver är bland de som dricker mest mjölk i världen, vilket betyder att vi är duktiga på att få i oss stora mängder kalcium. D vitamin bidrar till normalt upptag av kalcium och bidrar till normal kalciumnivå i blodet. K2 Vitamin innehåller D vitamin.

För tillräckligt kalciumupptag

Kalcium är en viktig byggsten för skelettet, därför  kan det vara bra att ta ett tillskott av D vitamin som bidrar till normalt upptag av kalcium. Vitamin K bidrar till att behålla normal benbyggnad. Kosttillskottet K2 Vitamin innehåller både K och D vitamin.

Kalcium är en viktig byggsten för skelettet. K2 Vitamin innehåller D vitamin som bidrar till normalt upptag av kalcium.

Studier visar att det finns minst 14 olika proteiner i kroppen som behöver vitamin K för att aktiveras. Dessa kallas vitamin K beroende proteiner. K2 Vitamin innehåller D vitamin  som bidrar till normala kalciumnivåer i blodet.

D vitaminet i K2 Vitamin bidrar även till att bibehålla normala tänder och D vitamin bidrar även till immunsystemets normala funktion.

Många väljer att ta ett kosttillskott med K och D vitamin

Om du har en sund och varierad kosthållning som innehåller fisk, kött, ägg, frukt, grönsaker och bär av bra kvalité får du oftast i dig tillräckliga mängder av de kända vitaminerna A, B, C, och E. Men när det gäller vitamin K och D pekar forskning på att det kan vara svårare att få tillräckligt via maten.

Vitamin K är viktigt för att bibehålla normal benstomme

Större mängder K2 Vitamin finns i till exempel fermenterad, jäst mat som surströmming eller mögelostar. Alternativt kan du välja att ta kosttillskottet K2 Vitamin som innehåller K och D vitamin.

Tar du K2 Vitamin som komplement till en sund kosthållning och aktiv vardag, ger du kroppen de bästa förutsättningarna till normal benstomme.

Nobelpris-vitaminet

Biokemisten Henrik Dam från Danmark upptäckte vitamin K redan 1929 vilket gav honom Nobelpriset i medicin 1943.

Men det är först på senare år som vitamin K blivit mer känt av gemene man. Vitamin K bidrar både till normal blodkoagulation samt att det bidrar till att upprätthålla normal benbyggnad.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy