Därför är K2 Vitamin lika viktigt på sommaren

Publicerad: 20-04-2017
Nu har vi årets skönaste månader framför oss. Vi är är många som längtat efter att få vara aktiva ute i solen. Vi vill därför påminna om hur viktigt det är att fortsätta med K2 Vitamin med D vitamin som hjälper till att upprätthålla normal muskelfunktion när kroppen är som mest i farten!

Promenader i solen, motion i det gröna och pyssel i trädgården…

Ja, listan kan göras lång över allt vi vill ägna oss åt när den efterlängtade sommaren är här. Passa på att vara ute så mycket du kan och orkar, men glöm inte att ta dina K2 Vitamin.

Skillnad på D och K

Varför då, kanske du säger, på sommaren behöver man väl inget tillskott av vitaminer?

Jo, vi vill gärna rekommendera det. Det är vanligt att tro att kroppen på ett naturligt sätt bildar de vitaminer vi behöver när vi är ute i solen. Det gäller för vitamin D men inte för vitamin K, som är de båda vitaminerna i K2 Vitamin. Kål, gröna bladgrönsaker och vissa oljor är mycket bra källor för vitamin K1 (fyllokinon). K2 (menakinon) finns främst i kött, lever, äggula, mejeriprodukter och fermenterade livsmedel. Många väljer att ta ett tillägg av K2 vitamin som kosttillskott, som till exempel vår trogna kund Birgitta Ahlgren, 72 år, i Dalarna:

Birgitta Ahlgren, 72 år

– Motion varje dag och sund kost gör att jag både kan baka, gå och handla och vara ute på stavgång. Som ett tillägg tar jag även mina K2 Vitaminer, berättar hon glatt i en artikel på vår hemsida.

Vårt skelett viktigt

K2 Vitamin aktiverar ett viktigt protein i kroppen; Osteocalcin, vilket bidrar till att bibehålla en normal benstomme genom att öka tillförseln av kalcium till skelettet, vilket gör att du kan förebygga risken att ramla. Inte alls dumt för den som har tänkt vara i full fart under sommarmånaderna. Att belasta skelettet genom fysisk aktivitet och säkerställa god kalciumtillförsel är viktigt för att bibehålla normal benstomme.

Dessa saker är viktiga för våra kunder, inte minst för jägaren och friluftsmänniskan Leon Schiesewitz, 60 år, i Småland:

– För mig är det viktigt att kunna vara ute i skog och mark. K2 Vitamin är ett komplement som hjälper mig att hålla ångan uppe, säger Leon i en personlig artikel på vår hemsida.

60 000 kunder

Så stoppa inte undan din förpackning med K2 Vitamin i väntan på höstmånaderna, utan fortsätt att använda vårt kosttillskott som ett komplement till varierad och näringsrik kost och vardagsmotion.

Tillsammans har K2 Vitamin i Sverige och Norge över 60 000 aktiva kunder.

Beställ idag och få 50% rabatt på första leveransen

K2 vitamin i tre mån. för halva priset:

199:-

ord. pris: 399:-

Beställ via telefon: 060 584 40 10

Vänligen godkänn vår integritetspolicy